Varför utsätter jag mig för detta?

Det är svårt att beskriva hur jag känner.
Det finns inget rätt eller fel.
Det kommer sluta i tårar i vilket fall som helst.
Det är sjukt hur bra bara tanken på dig får mig att må.
Det här går nog inte att blunda för.
Det har inte varit lätt.
Det kommer bara att bli svårare.
Det är så osäkert.
Det avgörs snart.
Det är korkat.
Det är logiskt.
Det är avgörande.
Det är antingen början eller slutet på något.
Det får mig att tvivla på mig själv och mitt värde.

Det får mig att vilja bli bättre.

Det får mig att tro att jag inte räcker till.

Det kommer snart få ett svar.

Det ökar berg-o-dal-banans lutning.

Det ger pirr i magen.

Det gör studentens avslut än mer nervöst.

Det går inte att förutspå.

Det kan vara början?

Det kan vara vi.


Just for me

<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/EjrbVG95gLY&hl=en"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/EjrbVG95gLY&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>

Måste lära mig hur jag lägger upp videos... hmm men den finns iaf på denna länken.

Den påminner mig alltid om att det faktiskt finns en äkta kärlek någonstanns, även om jag ännu inte har den inom räckhåll.

/michelle

We want to change the world but instead we sleep

Vissa ögonblick fastnar i ens minne. De sekunderna som man tydligt kan se framför sig hur lång tid det än går mellan tillfällena. En del av de ögonblicken är de gladaste ögonblicken medan andra är de värsta i ens liv. En liten andel ögonblick är bara slumpmässiga och lite knäppa. Man kan skratta åt sina minnen och sakna de stunder de påminner om.

Jag tror att ju fler minnen man samlar på sig desto svårare blir det att hålla kvar de dåliga minnena hur mycket man än försöker. Man glömmer de slentrianmässiga dagarna och behåller enbart de extrema känslofyllda stunderna. Vi minns den där dagen vi skrattade tills vi storknade, miste någon vi höll av, blev hopplöst förälskade, arga som bin. I mitt minne är många av mina finaste ögonblick kopplade till musik eller en specifik sång.
H är förknippad med I love- Athlete. Ett kasst minne från förra midsommaren är förknippad med Fågeln Roger (haha). Häromdagen hittade jag en sångerska som medverkat i Grey's anatomy med flera låtar. Till hennes låtar ska jag koppla många minnen för de är helt enkelt underbara. Jag kan starkt rekommendera
Ingrid Michaelson och av låtarna kan jag hitills rekommendera:
- Keep breathing
- Glass
- Machocist


Alla är bra!

/ michelle


ps. något som inte är bra är Eurovision Song Contest låtarna, mest skit. Kan tänka mig att man kommer dansa som en idiot till Spaniens, Bulgariens och Ukrainas låtar dock. Men låtarna man skrik/sjunger på fyllan är sällan särskilt bra, n'est pas? ds.


INT3 United we cram, in sailorhats we run.

Vet ni vad? Just denna afton sitter varenda liten INT3are och trycker i sig fakta. Samhällsklassen trycker i sig Naturkunskap B och naturklassen trycker i sig Fysik (?)B. Detta är sista kvällen alla vi nördar sitter såhär med näsorna djupt i boken och paniken över att man inte kan allt hotandes bakom öronen.

Vi är alla oerhört trötta på detta eviga korvstoppande vi uthärdat i snart tre hela år. Försökskaninerna som utstått utfrysning, pionjärsresor, inlåsning i en källare med galler för fönsterna och sist men inte minst ett så stort antal prov, inlämningar, redovisningar, arbeten, förhör, rapporter och utvärderingar, att jag knappt vågar mig på en gissning.

Just i denna minut har säkert de mer ordentliga i klassen gått och lagt sig med en känsla av att de senaste dagarnas koncentrerade pluggande och 100% lektionsnärvaro under hela terminen kanske räcker för att skriva provet. Men jag har en känsla av att det är inte så värst många av oss som pluggat på proven imorn med hela sitt hjärta. På något sätt har vår präktiga lilla klass blivit väldigt skoltrötta nu mot slutet. Ingen orkar plugga och alla är lite sådär sentimentala, jämt.

Jag räknar mig lätt till dem som är fruktansvärt skoltrötta, det har jag egentligen varit sen jag blev deppig i tvåan. Nu mot slutet har skoltröttheten på något sätt ersatts med en seperationsångest och nostalgi som är svår att förklara. Just denna veckan jag har jag redan haft tre prov och en inlämning. Man skulle ju då kunna tro att det skulle vara motiverande att tänka att NkB provet är det sista. Men det är snarare tvärt om...

Mitt sista prov som internationella elev, sista kvällen vi sitter och slår pannan blodig över formler, DNA, ord och bokstäver som vägrar fastna. Man ska hålla hela vägen in i mål sägs det...

OM nu detta är min sista kväll med plugg inför prov på oerhört länge, tänker jag fan ta mig ta vara på den. Ikväll ska det inte sovas, det blir en halvliter kaffe och sen plugg heeela natten. Ska jag ta mig i mål så ska jag göra det i sista minuten, fullproppad med fakta och andan i halsen, precis så som jag började min gymnasietid med att komma försent till den där allra första samlingen i aulan. Precis som jag tänker avsluta min tid som elev på HTS den 5:e juni, med skillnaden att jag har klassen vid min sida och en hatt på huvudet.

/Michelle

VIKTIGT!

På min blogg blandar jag mer eller mindre viktiga inlägg och följande är viktigt då det faktiskt kan upplysa och varna er. I vanliga fall öppnar jag inte ens kedjemail, men det här är jag glad att jag öpnnade. Tror också att det är fler som läser det seriöst om man lägger ut det på sin blogg. Spread the word!

"Hej alla föräldrar och alla andra som bryr sig om alla barn och ungdomar.


Enligt polis och sjukhus blev en kvinna kidnappad från en nattklubb och våldtagen flera gånger sedan övergiven.

Hon kom inte ihåg vad som hände men försöker fortfarande avslöja våldtäktsmännen.

Tillsammans med våldtäktsdrogen Rohypnol fanns spår av Progesterex, som är ett litet steriliserings-piller.

Preparatet används nu av våldtäktsmän i samband med fester, för att våldta och sterilisera sina offer.

Progesterex fås hos veterinär för att sterilisera större djur.

Ryktet säger att progesterex som används med Rohypnol kallas för 'date rape drug'.

Det som gäller för progesterex är samma som för Rohypnol, den ska ner i tjejens drink.
Hon kommer därefter att vara i ett sådant tillstånd att hon inte kommer att minnas någonting av det som hänt kvällen innan. Progesterex löses snabbt upp i drinken och försäkrar att offret inte kommer att bli gravid efter våldtäkten. Därför behöver inte förbrytaren bekymra sig om eventuellt faderskap flera månader senare.

Preparatets verkan är inte tillfällig utan permanent!
Progesterex är utvecklat för sterilisering av hästar.

Den kvinna eller hona som tar preparatet kommer ALDRIG att kunna få barn!

Förövaren kan få preparatet från alla veterinärer.
Det är ofattbart lätt att få tag i och progesterex kan vara nästa preparat som slår igenom i 'nattlivet'.

Hur otroligt det än låter så finns det internetsidor som beskriver hur du använder preparatet.

Sänd det här till alla du känner - speciellt tjejer.

Akta dig när du är ute - låt inte din drink, läsk eller öl stå utan att du håller ett öga på den. Gör en ansträngning och vidarebefordra detta meddelande till alla du känner. Och killar, berätta historien för de tjejer som du känner.

Birgitta Olofsson

Sjuksköterska, doktorand
Umeå Universitet."


Va rädda om varandra!

/michelle

Kelly Kella.

Min syster är den vackraste tjejen jag vet. Ingen är så söt som hon.
Inte nog med att hon ser sjukligt bra ut, hon är smart också och duktig på att skriva, måla, dansa och sjunga. Den kille som lyckas fånga hennes intresse kan skatta sig lycklig.

<3


image36

Michillionaire

mja, inte riktigt. Men fick iaf ett till jobb idag, antagligen blir man servitris på Infinity i stan från och med nu. För jag har massor med tid för ett jobb till haha. Fast ärligt atalat har jag tid efter att studenten är avklarad. Denna veckan är cp jobbig. Har snart lärt mig mina franska glosor, fast är inte alls nöjd med mitt religionsarbete. Får försöka fixa ihop ngt snabbt imorn för att bättra på det! Sen är det cp spanskan, kommer gå åt helvete och sen är det bajsnaturkunskapen som jag inte hunnit plugga på än. Men ska vi se det från den ljusa sidan så har jag faktiskt skrivit ett prov idag, ett kryss i boken och jag ahr varit ute och tränat, riktigt skönt. Man får inte fastna i det negativa tänkandet, då blir det inget gjort.

Nästa vecka bär det av till Stockholm, ska bli underbart att träffa alla igen, speciellt mina älsklingspinglor!! seeeeeen..... är det studentveckan, helt sjukt.
Tiden går så fruktansvärt fort!!!
Hjälp, kom att tänka på att jag kommer ha en ganska jobbig sommar tror jag. OM allt går bra i Berlin kommer jag att vara jävlit olycklig resten av sommaren, för jag har ingen mer semester den sommaren att hälsa på dig. Hösten däremot... Mamma har lite rätt i att vara orolig tror jag, för om jag saknar dig lika mkt som förra sommaren och det inte finns ngt att hålla mig kvar här hemma (ingen skola eller fast jobb) så finns det en risk att jag sticker.
Nej, en dag i taget. Den dagen den sorgen. Först måste jag ju komma över min egen ångest för saker som hänt det senaste året sen vi sist sågs. Vissa frågor ska man inte ställa.
PLUGGA NU!!!! mitt samvete säger till mig att plugga. vi ses imorn.

/michelle

Michelle goes english

Hello hey everybody.
I've been asked to write a lil something in english, so here it goes. For all you loyal swedes (not so many) feel free to mock me, and for all you besserwisser's (y'all know who you are) feel free to correct me. Anyways I guess this ia a pretty good idea, writing in english, since I'm taking the very expensive cambridge exam in a few weeks time and I haven't been writing much in english (except some msn and FB). I should probably write something in french aswell just to practise, but, no, I'm a perfectionist and my french is crap. One day I'll be wicked at french, but that day is not today.

I think too much and I write alot. Writing has become my new telephoning (yes, it's gotta be a verb) whenever I'm full of thoughts I write them down. If those thoughts are displayed here or in a ridicously long mail to someone (some more effected than others) doesn't matter, as long as I don't have to carry them around in my head. Right now I'm going through this phase (is that really spelt that way?) when I'm just longing for the future to begin but at the same time dreading my present to end. Makes sense though cuz I'm graduating and life's taking a new turn. After this summer I'm starting a new chapter in my biography (which still has to be written by some drop-dead-georgeous hunk when I'm a retired 70-year old legend) which is called "my pathfinding quest".

Yepp, after working this summer I have to figure out which way to go. There are some sidetrails I can rule out, like:
- Never go back to school and just keep working
- Starting an education where I have to study maths
- Staying in Hässleholm, sad but true, I have to get out of here

I have a general idea of what I wanna do, it's just that that idea is not narrow, it's broad like.. hmm, an elephants ass. 

Sorry dudes and dudettes, now I have to study some french and spanish. God, it feels corny to write in english, but there you had it. See ya.

/michelle 


regina spektor- samson


Kolla in min reklam nu då!

Kom att tänka på att den där blinkande reklamen mellan det första och det andra inlägget på ngt sätt alltid är relaterat till det man skrivit om. Tänkte kolla vad det blev om jag skriver lite suspekta ord i detta blogginlägget.

BÖG
ANOREKTIKER
PENGAR
HORA
SPERMA
KRÄKA
STRING
SLÅ
PISKA

Nu ska vi se hur det gick. Blev det någon rolig reklam?

Nu tar vi dem, sa polisen.

Studiedag idag. Sov till elva idag och stackars Kim orkade inte vänta tills jag vaknade utan stack hem :( Sen fick jag ångest över allt som skulle göras, plus att mina nya kosttillskott gör att jag känner mig helt jävla skum i huvudet och kroppen. Med andra ord började dagen riktigt kass med ångest och skuldkänslor. Hämtade Bella på dagis, hon livar alltid upp en. Fast då bestämde sig regnguden att det skulle pissa ner regn och cykelguden att cykeln skulle fastna i trean hela vägen hem med Bella i cykelstolen. Underbart.

Kvar att göra idag:

1. Jogga eller gå minst 5 km med laika.
2. Ringa Marija. fast hon övningskörde, duktiga flicka, får ringa imorn igen!
3. Ringa Tim.
4. PLUGGA glosor till franskan och spanskan. ska göra det nu efter att jag slutat nörda vid datorn
5. Ringa Karro. hmm. va inte så bråttom, kan ringa imorn!
6. Gå och lägga mig i tid. haha detta kommer jag nog aldrig lära mig




Blod är tjockare än vatten.

image35

/michelle


Here we go for the hundred time.

Fredagskvälleb blev riktigt bra, hur underbart som helst att umgås med dig babe. Vi dansade för vad kjoltygen höll. Vi diskuterade sen vid korv-eriks att vi också ville ha arbetskompisar som vi kan festa sådär med när vi blir stora( vilket inte behöver bli än på några år). Någon som har med sig typ en hel bar och är asgrym på att blanda drinkar och lär ut sina kunskaper till små malplacerade flickor i danskläder :)
 


 
Sen var det upp och iväg till jobbet idag klockan 6.30. Jobbet var ganska tungt idag för en av tanterna hade dött igårkväll och det hände en massa idag. Trots allt trivs jag rätt bra på jobbet nuförtiden. Men saningen att säga så har jag egentligen inte tid att jobba :/ har sjukt mycket att plugga på denna helgen och tusen andra grejer som ska göras.

Nu har jag varit hemma i en och en halvtimme och knappt hunnit vila ngt och ännu mindre plugga ngt. Jag måste gå och göra mig redo för kvällens klassfest i Vankiva. Det ska fan hinnas träna in en låttext för jag ska sjunga för klassen och våra lärare i afton, plus att jag ska medverka i en kort sketch som en av våra mest excentriska lärare. Pallar egentligen inte vara med i sketchen, men vad gör man inte för sin älskade klass (som inte vill ställa upp och delta :@). Tyvärr kan det inte bli någon vild kväll för det ska jobbas imorn med från och med kl 7 på morgonen sen är det morsdagmiddag hos farmor och jag som inte ens har hunnit köpa en present till mor... usch. Kan man önska sig några dagar extra nu precis innan nästa vecka så att jag kunde hinna plugga på mina två muntliga prov i spanska och franska, 100 sidor Naturkunskap B och religionsinlämning??

/ michelle

ps. lovar att jag ska börja skriva lite mer intressanta inlägg snart, om ni inte föredrar dessa mer "dagboksliknande"? ds.

linkin park- bleed it out

AAArrriba!

I afton ska det dansas salsa och magdans för fulla muggar med min kära Annelie. Rumporna och höfterna ska svängas i takt med förföriska rytmer och tequilas ska intagas under tjo och tjim. Kvällen kan bli sjukt bra. Nu kom Annelie, så nu ska salsa munderingen på :) see ya.

/Michelleimage30

Snart frihet.

sommar

Guilt

Jag behöver ingen moralkaka eller uppläxning. Jag vet vad det är jag gör. Jag håller på att balla ur helt dessa sista veckorna innan studenten.
Hon som alltid varit bland klassens bästa genom hela skoltiden och tittat lite snett på dem som ballat ur, gör nu samma som "de andra". Hon skiter i att gå till skolan, gör inte prov eller läxor som spelar roll. Hon är självdestruktiv och oerhört självkritisk. Hon gråter och förbannar sig själv. Det finns inget annat att göra än att bita ihop och skärpa sig dessa sista veckorna. Nu räcker det.

/michelle

Busted?

Ibland tror jag att jag har haft det alldeles för lätt i skolan. Jag lär mig otroligt snabbt och detta är inte ett försök att framhäva mig själv eller skryta, bara ren fakta, jag lär mig snabbt. Vilket har lett till att jag inte börjar plugga förrän i sista minuten och kommer alltid undan med det, hela min skoltid har jag kommit undan med att plugga kvällen innan/timmen innan eller precis innan jag gått in för att skriva provet. Men nu vet jag inte om jag kommer att klara det. Imorgon ska jag lämna in en bokrapport på franska om en roman jag "läst" (har ca 50 sidor som jag antagligen inte kommer att hinna läsa). Den här gången kanske blir det gången jag får lära mig en läxa? Fan med.

Nu har jag skjutit upp skrivandet in i det sista, denna eftermiddagen har sprungit förbi. Tänk bara, jag visste inte att klockan var nio förrän jag tittade i Tinas och Jessicas blogg och såg att deras inlägg var skrivna såhär dags. Helvete. Men men, jag lever efter mitt motto, det löser sig.

Nu börjar Desperate Housewifes :)

/Michelle

Your voice :)

Fullt upp idag. Började dagen med att stressa till skolan efter att ha pillat med mail och powerpointpresentation halva natten och morgonen. Ett trevligt mail lästes imorse, mycket uppskattat och peppande. Sen franska, ångest över att jag inte är klar med bokrapporten, kommer fan få sitta hela natten imorgon.

Vid 12 hämtade Pierre mig så körde vi till Båstad, vi käkade lunch på Hotell Skansen precis bredvid centercourten. Jag höll mitt föredrag för Region Skånes beredningsgrupp i nordvästra Skåne. Det gick nog ganska bra, alla utom sverigedemokraten bör vara nöjda. Sen var det precis som om jag krashade, jag blev såå trött. Bestämde mig lite spontant att ringa H, kände att jag ville höra hans röst, det var bra. Men sen somnade jag på vägen  hem och gick och la mig direkt hemma. Har nu sovit sen klockan fyra och inte gjort något vettigt. Börjar kännas lite jobbigt med allt plugg jag borde göra. Typ 23 dagar kvar till studenten idag, jag blir allt mer pepp nu, på ett sätt är jag glad att lärarna bestämt sig för att lägga en massa jobb på oss nu i slutet för då vill man verkligen bara slippa skolan.


 
<3

/michelle

Hålrum

Början betyder att det finns ett slut.

Pauser är avståndet mellan två händelser.

Livet består av händelser, räknade i tid och andetag.

Avslut betyder att något nytt kan börja.



Det gör ont, det river inom dig, allt du vill är att skrika och få det onda att sluta. Men det fungerar inte, hur mycket du än gråter eller tvivlar så har det tagit slut. Vi vet alla att inget varar för evigt, men när det tar slut abrupt lämnar det alla runt omkring med ett hål i det som brukade vara. Jag tänker på dig älskling, det kommer att bli bättre, även om det nu ser hopplöst ut så löser det sig. Hon är en ängel nu.
När du vill prata eller ha stöd, bara ring, jag är här för dig. Massor med kramar till hela familjen, ni går igenom något jobbigt nu och jag är övertygad om att hon vakar över er med sin pigga blick.


 Puss A!

/Michelle


Stormy weather (?)

Solen steker. Jag har faktiskt tagit tag i en hel del av mina projekt, lite stolt haha. Viktiga mail har skrivits, religionsarbetet har arrangerats, jag ska till Kyrkans Unga på söndag och låta dem ta fina foton med temat GUD. Kan bli hur bra som helst!

Vårt konstprojekt á la INT3 har tagits hem och färg har tittats ut, skall målas snarast. NkB arbetet lämnades in, nästan i tid. SvB nationella har satts datum, på tisdag blir det skrivning i fyra timmar. Ångesten från igår har snart organiserats bort. Jag har köpt ballonger till simavslutningen imorn, det blir min sista arbetsdag i simhallen på drygt sex år, helt sjukt hur länge jag stod ut!

Idag återstår bara ett möte med tjejerna i OK NSV8, det säger nog inte så mkt för er allra flesta. Men jag ska iaf få träffa Karolina fina. <3

Funderar på om jag hinner ut och springa en runda innan tjejerna kommer? Hmm, nej det gör jag nog inte :D
Helgen är fullbokad, med jobb, frisyrutprovning i Lund, jobb, salsaträning, Kyrkans Unga och läsa franska bok. Usch jag vill ju mest börja försöka att verkligen fira min student. Man vill ju inte missa den "lyckligaste tiden i livet" som aldrig kommer igen. Bara den meningen skapar ju ångest!
Men idag känner jag faktiskt lite glädje över att jag ska ta studenten, woho!

Vad tycker vi om ettor och tvåor, vad tycker vi om ettor och tvåor, vad tycker om ettor och tvåor, när vi tar studenten?
Illa, illa usch usch illa, illa illa usch usch illa, NÄR VI TAR STUDENTEN!



/Michelle

image26
Ella Fitz-Gerald- Stormy weather

Sommar, sommar och sol

ibland är jag så himla fräsch, dessa dagarna har nog varit praktexempel på svineri. Jag vaknar vid sju på morgonen efter att ha kunnat sova två-tre timmar med gårdagens/förrgårdagens smink vilket betyder att mitt ansikte har svullnat och man har svarta ränder i hela huvet, näsan rinner som fasen, huvudet dunkar och jag somnade visst i min favorittröja (gigantisk hemmastickad i vitt garn) och halkstrumporna jag fick av Kim i födelsedagspresent. Visst vill man bara springa till skolan då?

Nej. Och det har jag inte gjort heller, men fy vad jag har kasst samvete sen framåt tolv när man börjar gå till sig igen. Jag städar, lagar mat, tvättar och går med hunden för att dämpa mitt samvete. Jag spelar piano, sjunger, skickar viktiga mail och läser på franskaboken (pappa påpekade innan att "den kommer du aaaaldrig hinna läsa klart", tack pappa, jag vet) men samvetet hänger ändå kvar. Visst, det är nog så att jag hade kunnat gå till skolan, men det är något som hindrar mig... Jag är nog egentligen inte "tillräckligt sjuk" för att stanna hemma i två dagar, det är det jag vet och det är därför jag får ångest över att stanna hemma.

Jag tror att det till viss del handlar om seperationsångest, för om bara några veckor eller exakt 28 dagar är det slut med INT3. Vi kommer inte gå ner i vår källare och plugga röven av oss, vi kommer inte ses varje dag för att föra alla våra dödsviktiga samtal, pika varandra för helgens bravader etc. Plugget har jag tröttnat på för längesen, men klassen, den kommer jag sakna ngt fruktansvärt. Det är så typiskt mig att istället för att försöka vara så mkt som möjligt i skolan denna sista tiden, så drar jag mig undan. Det blir ju lättare så?


Inlämningar, prov, tal och en jädra massa plugg ligger framför mig och jag känner för att bara skita i allt. Jag vill inte mer. Ångesten över att jag inte längre orkar bry mig om skolan riskerar snart att gnaga sönder glädjen över att ta studenten, jag kommer säkerligen inte att vara nöjd med mina betyg, det vet jag. För det är mycket få saker jag ärligt kan säga att jag är nöjd med. När jag nu tänker på det kan jag faktiskt inte komma på en enda sak som jag är riktigt nöjd med. Jag faller alltid på målsnöret och jag tror att det beror på seperationsångest. När något är på väg att ta slut, även jobbiga grejer, drar jag ut på det för att det inte ska försvinna. Det finns inget värre än att säga hejdå.


Gud, nu har jag skrivit ett bauta-långt inlägg igen. Ikväll när jag verkligen måste skriva ett genetikarbete tills imorn. Imorn ska jag iaf till skolan, sen är det möte med organisationskommittén till sessionen i höst, fullt upp med andra ord. Hoppas det fina vädret håller i sig, det tycker jag om :) det är en av de få grejer som motiverar mig just nu! Varför kan jag inte bara vara glad som alla andra blivande studenter?

/Michelle


I know you're fed up

Hittade ett bra band sådär lite random när jag satt och ångest-över-att-jag-inte-har-några-pengar-letade-efter-ett-tredje/fjärde-jobb. De bor typ i Lund och musiken påminner om lifehouse tycker jag.


/Michelle

Memories in mono (MIM)- Drinking boy

BERLINBERLINBERLIN

  • VAD JAG BORDE GÖRA IKVÄLL:
  • Plugga till religionsprovet imorn som jag inte kan
  • tvätta
  • skicka viktiga tjat-sponsormail
  • träna
  • VAD JAG HAR GJORT IKVÄLL:
  • bokat biljetter för sammanlagt 448 kr tur o retur Berlin med älskade älskade Veronica och Karolina.

    JAG ÄR SÅ GLAD JUST NU ATT JAG VILL HOPPA OCH SKRIKA. DEN 3 JULI BÄR DET AV!

kontot är tömt och hjärtat är fyllt, precis som det ska va!

/Michelle


Mobilerna styr vårt liv

Det finns små sabotörer runt oss alltis, små tingestar som kan höja oss till skyarna eller trycka ner oss i dalarna. En signal eller ett sms kan tolkas på lika många sätt som det finns anledningar att tolka dem och det kna leda både till missförstånd eller kunskap. När vi minst vill bli störda piper de till och pockar på vår uppmärksamhet. Vi springer för att hinna svara och sitter och bevakar dem längtansfullt när vi väntar på ngn:s svar.

De väcker, underhåller, irriterar, stör, glädjar, ger besked och bekräftar inköp på samma gång som de sänder vågor som kan göra oss hjärndöda om några decennier. NU kan vi snart leva hela vårt liv genom dem när tillverkarna slåss om att kunna förnya och vill-ha-intensifiera vårt köpbehov. Vi kan snart byta ut både dumburk och kamera, stereo och dator mot en av dessa avlånga små (?) tingestar. De förenklar våra liv på många sätt, nu kan vi sköta nästan hela vårt liv samtidigt som vi går, åker, står, äter, sitter på toa, gått och lagt oss, kör, lagar mat, handlar eller springer. Gör det nytta så kostar det klart också en slant, det får alla i den mobilberoende-generationen nu lära sig en nyttig läxa av. Har man då inte pengar till sina mobilräkningar så kan man ju alltid skicka ett litet sms och få en massa pengar insatta direkt på kontot, trevligt!

Jag kan känna mig helt glad och nöjd en dag tills jag sitter där och förundras över mitt nya meddelande eller helt enkelt bristen på nya meddelande, då  kan allt rasa och man sitter där som ett mobil-beroende fån och stirrar.

Idag behöver vi inte ens skriva våra sms bokstav för bokstav, nejdå vi kan använda den älskade T9-funktionen då skriver mobilerna åt oss, eller ja, de som programmerat mobilernas funktioner kan skriva åt oss. Program som är framtagna i "frihetens födelseland" USA och ihopsatta och installerade i "vår vän i öst" Kina. Program som inte kan ord som t ex: världsfred eller obscena ord som lesbisk, men däremot gärna skriver negerhora och arabfitta (sony ericsson).
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=741555

/ Michelle

Tears don't fall they crash around me

Ibland är det bara för mycket för mig, ibland är det bajs.

Jag vill flytta härifrån, ifrån Hässleholm.


So close no matter how far

1:a maj är avklarad med grillkväll hos Jess och sen utgång på lokala stället Kingan (Kings Head för dig Kim). Jag trotsade min feber och förkylning vilekt slog mig i huvudet senare på kvällen. Over all en lyckad kväll med goa tjejer och goa drinkar. Jag blir förbannad på avundsjuka tjejer som snackar skit och speciellt när de snacksr om en så underbar och fin tjej som dig Tina, jag säger som Grynet, min guru, TA INGEN SKIT!

Vad ska man göra när man står ensam vid ett vägskäl
när man håller andan
När man med stor övertygelse går mot ett okänt mål
när man inte vet om målet står kvar när man valt väg


?


/Michelle

nothing else matters- Metallica


RSS 2.0