40 timmar senare...

Jaha då har man jobbat 40 timmar på tre dagar och vuxenlivet visar sig vara en fälla för girigheten. NU när jag börjat att tjäna pengar vill jag inte sluta... Så jag går upp när ringklockan tjuter klockan sex och går till mitt jobb på ålderdomshemmet, jobbar järnet där med de "duktiga" sommarvikarierna och stämplar sen in som servitris på Infinity i stan. Stupar i säng vid tolv och sen börjar det om igen...

Ni tror nu kanske att jag klagar, men icke! Det går faktiskt hur bra som helst att jobba hela dagarna och kvällarna för vad skulle jag annars göra? Jag hade bara gått här hemma och grubblat och latat mig. På två kvällar har jag fått ihop nästan 300 kr i dricks det känns rätt bra faktiskt :) Dessutom hinner jag inte oroa mig så mkt för att jag om tredagar ska träffa H som jag har väntat på att få träffa nu i snart ett år, helst sjukt hur snabbt tiden går.

I dag kom min kära Jessica hem efter knappt en månad på resande fot runt om i Europa, hon såg lycklig ut och hade en massa minnen inskrivna i sitt livs bok. Jag känner så väl igen den där känslan hon beskriver om att Hässleholm nu känns för trångt, det känns alltid så så fort man varit härifrån ett tag...

Nu när jag faktiskt varit hemma i några veckor utan några längre resor ( lämnade Kelly i Karlskrona i torsdags, c'est tout ) blir man märkligt hemmatam. Speciellt nu när jag har två jobb och höstens ekonomi ser ut att vara säkrad.

På vardagen jobbar man för att ha råd att leva livet!

Nej, nu gör mina fötter så ont att de bultar och jag ska upp om sju timmar igen. Kanske är ledig imornkväll och då ska det grubblas lite över Berlin tror jag och så MÅSTE jag träna på låten jag ska framföra på fredag... ajajaj.. harfan inte hunnit träna ngt!

God natt!

/ Michelle

You are the only chance I'll take

Vet inte vad det har varit med mig de här senaste dagarna... Men nu vet jag att siktet är inställt på Berlin, det är ingen tvekan om saken. Eurotripen är under planering och sommaren ska nog kunna överlevas med de två resorna i siktet.
Men det blir nog ingen fest i helgen Tina, sorry.. De ringde från jobbet så nu ska jag jobba i helgen också...

9 dagar kvar till Berlin och av de 9 dagarna jobbar jag 7 el. 8 dagar.

Jag har bestämt mig vilken låt jag ska sjunga på Euroconcert :)

/ Michelle

On Fire- Switchfoot


Älskade vardag.

Måndag idasg, vilket betyder att jag är ledig efter en hel helg med jobb. Igår kväll bjöd jag Kim, Andreas och Tina på middag efter 10 timmars jobb. Det var riktigt roligt att träffa er alla igen. Kanske blir Trädgårdsfest på Björket på lördag Tina? Inträdet är dyrt, men dricka har jag gott om sen studenten så det kan nog ordna upp sig ;)

Är så sjukt trött idag men jag måste göra något vettigt... Borde ringa Cindy så att jag kan träna på On fire med Switchfoot hemma hos henne, alltid lättare att sjunga till ngn annans komp.. Ska ju framföra den låten i Berlin om drygt en vecka (sic!).

Det bästa med mina vardagsmornar det är när Bella kommer och hoppar upp i min famn på morgonen och säger "du har inte fått ngn kram idag va?"

/Michelle

Blue tits.

Mys.
Blåmärke.
Spring, spring.
Lax.
Cykla.
Fotboll.

Sådär, sammanfattat och bra.

/Michelle

Bästa <3

Efterlysning (Glad midsommar)

Det är såhär, jag tror oftast att jag är lite bättre på datorer än vad jag är men nu är det dags att erkänna. Jag har de senaste dagarna försökt ladda ner alla avsnitt av Sex and the City, men det har misslyckats. För det första laggar datorn till tusen när jag laddar ner avsnitten och sen finns inte alla avsnitt tillgängliga på Limevire (jag har iaf inte hittat alla) så nu ger jag upp.

Jag vädjar nu till alla er som har alla avsnitten, kan jag få låna dem? eller bränna över dem? Jag behöver en stor dos med SATC NUUUU!!!!!

Glad midsommar på er förresten, jag ska jobba hela kvällen så det blir inget vilt firande detta året. Vaknade i morse och tyckte att det var jävlit skönt att inte vakna bredvid ett fyllo i ett tält på Öland.

/Michelle

Buhu.


Sådärja, nu vet jag varför jag inte tittar på fotboll.

/Michelle

Heja Sverige friskt humör!

Jag är väl knappast den mest entusiastiske fotbollsfantasten. Mina bästa fotbollsminnen består av Christino Ronaldo på storbildsskärm inne på en sportbar i Istanbul, kommer inte ihåg vilken match det var eller hur den slutade, men Christiano tog av sig tröjan....

Men nu kan jag inte riktigt låta bli att ryckas med i EM febern. Gick och handlade på Maxi och såg ett tiotal människor som gick rundor i Sverigetröjor och det är nu okej att sådär lite patriotiskt visa sin kärlek till landet jag råkar bo i. Sagt och gjort jag köpte lite Ben&Jerry glass, gick hem, iklädde mig och Kelly i Sverigetröjor, sjöng med i nationalsången och sitter nu och skriker på de jäkla ryssarna. GO SWEDEN!

/ Michelle


Tack för maten staten.

Sommar(lovet) har en trög start måste jag säga. Börjar med att bli sjuk, sen jobbar jag heeela helgen trots att jag inte kan sova om nätterna. Ni som känner mig vet att jag inte är ngn stjärna på morgnarna, men nu tvingar jag mig själv att gå upp klockan tjugo i sex varje morgon. Det är säkert bra till något...

Köpte en iPod nano igår, very excite :D Jag gick emot mitt behov av rosa saker och köpte en grön, den är jättefin och jag älskar den jätte super duper mycket. När jag blir stor ska jag gifta mig med den och få små gröna iPod-diplomater med den...

Höjdpunkterna på mina dagar är när jag slipper byta mer än 10 blöjor, får ett leende av ngn på jobbet, ingen ringer när vi har rast, maten är god och när ---- säger roliga saker! Fast igår var ---- inte så rolig, då sa --- att "du var en stor flicka" så fort jag kom innanför dörren, men men, ---- räcker ju mig till pattarna så det är kanske inte såå konstigt.

Om två veckor åker jag till Berlin och jag är så nervös för det! Bara jag tänker på det blir jag pirrig i magen och börjar kallsvettas. Det måste verkligen sluta för annars kommer jag inte vara särskilt attraktiv; svettig och stissig.

Jag saknar mina käraste vänner, men just nu är jag så slutkörd att inget orkas med... Efter midsommar blir det lite lugnare, då måste vi träffas! Vissa kan känna sig speciellt träffade, hrm Anna, Annelie, Tina, Jessica, Simon, Tim, Kim, Andreas, Tyringemaffian, jag saknar er alla! Vilket fick mig att tänka på hur mycket jag kommer sakna er till hösten när jag kanske äntligen fattar att det inte längre finns ngt K016 att fly ner till för att hänga med er....

Nej, nu ska jag kolla lite på film.

/ Michelle

(citat från gamlingarna)

Empty Bottle

Mitt liv är ett oskrivet blad. Varje ord, varje beslut kan leda till oanade konsekvenser. Inget är så svårt som första steget...

Och en massa andra klyschor som stämmer jävlit bra. Som nybakad student har man fått höra massor av inspirerande tal och visdomsord. Men det är först nu när man hunnit landa lite som jag fattar att jag faktiskt inte längre ska tillbaka till skolan i höst. Jag kan göra precis vad jag vill...

Jag trodde att det skulle kännas rätt skönt att få göra precis vad jag vill, men jag börjar min frihet med att bli riktigt sjuk. Då slog det mig plötsligt att nu räcker det inte med att sjukanmäla mig på internet så fort jag mår kasst, nej, nu måste jag ringa chefen och så blir det panik på jobbet för att de inte kan hitta en ersättare. Plus att jag går miste om en massa pengar så fort jag är krasslig.

Jobbet ja... Jag har pluggat en del psykologi och där har vi pratat om hur vi bygger upp vår identitet i olika lager. Ett lager som syster, ett lager som flickvän (när man nu är det?) etc etc. Jag har alltid kunnat säga att jag är studerande på ett prestigefyllt gymnasieprogram och att det går bra där osv.. Men nu, nu är jag nybliven student med vaga framtidsplaner och inte nog med det. Jag är vårdbiträde på ett äldreboende. Efter tolv år av hårt plugg torkar jag folk i röven.


Allt är så ovisst. Om några veckor ska jag träffa H, och efter det får jag se om det var värt det...

I januari får jag veta om jag blir antagen till tolk/förhörsledare i lumpen...
I februari får jag kanske börja längta efter att du ska komma hem igen..

Ett jävla väntande. Och under tiden då? Ska jag fortsätta som vårdbiträde? IDENTITETSKRIS?

/michelle

empty bottle- Ingrid Michaelson


Student 2008

En snabb summering av studentveckan:

MÅNDAG: Kom hem från Stockholm halv sex på morgonen, sov lite. Sen stack jag till skolan och tittade på lärarnas spex. Efter spexet klädde vi ut oss till gamla greker/toga-människor, vi var nog den enda klassen som var komplett. Vi sprang runder som små galningar på stan och skrek, sjöng och letade bl.a. efter en man över 40 med vita kalsonger. Vi skulle vunnit, men men, vi var vinnare iaf :) Jag var rätt slut och det var minst 30 grader varmt, vilket ledde till att jag däckade där hemma vid fyra. Men efter en dusch och lite varmare kläder bar det av till finjasjön och vi dansade halva natten lång till riktigt bra musik, spelad av en sjukt snygg DJ.
 Beachparty :)
TISDAG: Vi hade inte så mycket att göra på tisdagen men framåt kvällen vankades det Hawaii party på utsparken. Vo samlades sex stycken hemma hos mig innan vi drog vidare. Vårt enda mål med förfesten var att alla minst skulle ha en minneslucka den kvällen och jag tror att vi lyckades haha. Vissa dansade på högtalarna i bara bikini, hrmhrm...
hawaiiparty, i en sandlåda?!
ONSDAG: Dan före den stora dagen, vi städade klassrummet, fixade med vårt konstprojekt och pyntade flaket hemma hos mig. Jag var sjukt bakis och gjorde en ofrivillig intervju tillsammans med min kära Kim. Jag jobbade som en gnu med att fixa allt inför studenten och speciellt champagnefrukosten. Men när klockan var lite över tolv rasade jag till slut i säng.
fix och trix dagen före
STUDENTEN: Så var den stora dagen inne. Jag drog på mig den vita klännigen, sminkade över mina myggbett, plattade håret och satte studentmössan på huvudet. Känslan var helt surrealistisk och jag kan nog bara fatta att det hänt nu. Klassen kom hem till mig och vi åt en överdådig champagnefrukost tillsammans. Alla var så fina och vi byggde upp stämningen som skulle hålla enda fram till klockan tre på natten. Efter frukosten tog vi klassfoton på skolan, sjöng och skrek på stan, åt middag med live-band och dans på stolarna. Sedan väntade den mer seriösa delen av studenten, rektorn höll tal och stipendier delades ut. Jag satt med hjärtat i halsgropen under hela utdelningen, för även om jag inte låtit mig själv hoppas på att få ngt stipendium så hoppas man ju alltid lite... Så när det var dags för Zonta-representanterna att gå på scenen dunkade mitt hjärta galet snabbt. Efter en fin motivering ropade de upp... Michelle :D Helt sjukt! Jag blev så glad! de fem tusen kunde ha kommit mer lämpligt. Efter aulan samlades hela INT3 för sista gången nere i vår källare. Kalle höll ett känslofyllt tal och nästan hela klassen grät. Betygen delades ut och vi började den stora väntan på själva utspringet. Det gick så fort alltihop, vi skrek, sjöng och såg de andra klasserna springa upp i trapporna ut mot friheten. Plötsligt var det vår tur! Vi sprang upp till fönstret, skrek/sjöng studentsången och tittade ut över folkmassan, sen snabbt, snabbt, snabbt, ner för trappan och ut genom fönstret. Vi samlades på taket och skrek vår lilla ramsa och när det var dags att springa ut var det ingen av oss som sprang. Nej, vi hade en stor gruppkram innan vi begav oss ut till familj och vänner, så typiskt oss!

När vi kramats lite och mamma gråtit lite skulle vi åka runt i vårt vackra traktorsläp. Då spridde sig en lätt panik hos hela INT3 för själv klart hade vi fått punka! men det stoppade inte oss utan gav istället upphov till en rad fina ramsor och sånger om punkteringar som glatt skreks ut över torg och gator :) Sedan var det fest med allt som hör till; tal, sprit, mat, tårta, dans och sång. Mamma och pappa hade jobbat jättehårt med att fixa en fin student till mig och det lyckades de med! Vi festade hela natten och min student slutade inte förrän vid fyra på morgonen när man stupade i säng med fötter som skrek efter frihet.
<3

BALEN: Jag hade väl nästan hunnit återhämta mig efter studenten när det var dags för balen. Naglarna fixades, sminket åkte på, håret fixades av fantastiska Anja och sist men inte minst åkte min älskade balklänning på. De bästa baldejterna eskorterade mig fram på torget. Balen var så fin, alla var så vackra och även om maten inte var så mkt att hurra för så hade jag sjukt roligt. Hela klassen var även här representerad, vilket också var unikt. Vi dansade, drack och minglade. När vi sen rörde oss ner till diskot shakades det loss ordentligt i balklännigar och smoking. Shotade lite teuqila och sen började allt komma ifatt mig, detta var verkligen bara ett långsamt farväl och det närmade sig slutet av det utdragna avslutet. Så självklart började jag böla som en gris...




Party Party

Det drar ihop sig. I övermorgon tar jag studenten. Man blir helt fixerad vid tanken när man väl börjar tillåta sig att tänka den. Jag har haft så sjukt mycket att göra nu i upploppet så nu tänker jag banne mig försöka bara njuta av stunden.

Min klassföreståndare bad mig att skriva en A4 om hur mitt programval har påverkat min framtid och min nutid. Texten skall sedan publiceras på skolans hemsida tillsammans med en bild på mig. Det är så sjukt att tre år kan gå såhär fort och påverka mig så mycket som de har gjort. Det har varit de tre bästa åren i mitt liv. Texten skall jag länka till sen.

Helgen var intressant och jäklit mysig uppe i Stockholm. Jag är fortfarande inget fan av Stureplan och min favoritsysselsättning i sommar Stockholm är fortfarande att hänga vid vattnet och bara strosa lite sådär planlöst.

Studentveckan är i full gång, med betoning på full! Helt fantastiskt att man är nykter just nu, haha, lite sjukt ändå. Men vafan, man tar bara studenten en gång i livet! Hela stan är i feststämmning och alla våra studentfester avlöser varandra. Efter alltihop ska jag skriva mer och lägga upp tjusiga bilder, men just nu måste jag fixa en spellista till förfesten ikväll och till flaket på torsdag.

Ha det! För det ska jag!

/michelle

RSS 2.0